کیفیت محیطی و منابع طبیعی که اقتصاد کشاورزی به آن وابسته است را بهبود دهد
بعنوان مثال تثبیت نیتروژن از سبزیجات بنشنی استفاده شده در ارتباط با گیاهانی که به نیترات خاک برای رشد تکیه میکنند این امکان را ایجاد میکند تا زمین زراعی هر ساله مورد استفاده قرار بگیرد.
ساخت سویههای جدید گندم و غلات دیگر در شکلگیری انقلاب سبز تأثیر به سزایی داشتند. بنیاد فورد و بنیاد راکفلر به شدت در توسعه اولیه آن در مکزیک مشارکت داشتند.[۶۶][۶۷] یکی از رهبران کلیدی انقلاب سبز، دانشمند کشاورزی نورمن بورلاگ بود که از آن به عنوان «پدر انقلاب سبز» یاد میشود که در سال ۱۹۷۰ جایزه صلح نوبل را نیز دریافت کرد.[۶۸] برای قرنها، مردم انواع جدیدی از گیاهان و حیوانات را از طریق تجربی پرورش دادهاند. در طول دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰، دانشمندان گونههای جدیدی از گندم و برنج پرمحصول ساختند.
دستهبندیهای غذایی عبارتند از: غلات، سبزیجات، میوهها، روغنها، گوشت، شیر، قارچها و تخم مرغ.
ابن خلدون کشاورزی را مقدم بر تمام پیشههای بشری میداند، زیرا که امری بسیط و فطری و طبیعی است، و در آن نیازی به اندیشه و دانشی نیست و بدین سبب عامهٔ مردم آن را به آدم ابوالبشر نسبت میدهند، و او را معلم و انجامدهندهٔ آن میدانند؛ و این نکته اشارهای است به اینکه کشاورزی قدیمیترین راه معاش و شایستهترین وسیلهٔ طبیعی آن است.[۵]
قحطی بزرگ ایرلند (۱۸۴۵–۱۸۴۹) یک مثال معروف از خطرات کشت تک محصولی میباشد در عمل هیچ روشی برای کشاورزی پایدار وجود ندارد چون اهداف و روشهای دقیق و مشخص بایستی برای هر مورد خاص تطبیق داده شود. ممکن است چند تکنیک کشاورزی وجود داشته باشد که ذاتاً در تضاد با مفهوم پایدارپذیری هستند ولی سوء تفاهم متداولی در مورد اثرات چند عملکرد وجود دارد. امروزه رشد بازارهای کشاورزان محلی به مزارع کوچک این امکان را میدهد تا محصولاتی را کشت کنند و بفروش برسانند که بتوانند کود بازیافتی از آنها بدست آورند. با استفاده از چرخه محلی این کار به دور کردن مردم از تکنیکهای بریدن و سوزاندن که ویژگیهای مشخص کشاورزان مختلف هستند کمک میکند، با این وجود کشاورزی بریدن و سوزاندن در آمازون برای حداقل ۶۰۰۰ سال بکار گرفته شدهاست، قطع درختان جنگل بهطور جدی از دههٔ ۱۹۷۰ عمدتاً در نتیجه برنامهها و سیاستهای دولت برزیل شروع شد.
عده ای اما اعتقاد دارند «راه نجات محیط زیست» و جلوگیری از قحطی، استفاده از آفت کشها و کشاورزی متمرکز یا صنعتی برای بازدهی محصول بالا است. نمونه این دیدگاه در صفحه اول وبسایت مرکز مسائل جهانی غذا با جمله «کشت بیشتر به ازای هر هکتار، زمین بیشتری را برای طبیعت باقی میگذارد» قابل مشاهده است.[۹۲][۹۳] با این حال ، منتقدان استدلال میکنند که مصالحه بین محیط زیست و نیاز به غذا اجتناب ناپذیر نیست ، [۱۷۲] و آفتکشها به سادگی جایگزین روشهای زراعی خوب مانند تناوب محصول میشوند.
آنها آن را به مکزیک و بخشهایی از آسیا معرفی کردند. در نتیجه تولید غلات در این مناطق افزایش یافت. این آزمایش جسورانه در کشاورزی را «انقلاب سبز» نامیدهاند. با موفقیتهای انقلاب سبز مشکلاتی به وجود آمد. برای تولید محصول بالا، سویههای جدید به کودهای شیمیایی، آفتکشها و آبیاری نیاز داشتند. در بسیاری از کشورهای با درآمد کم و متوسط، کشاورزان مستقل توانایی پرداخت هزینههای فناوری جدید را ندارند و شرکتهای بزرگ، کشاورزی را در سلطه خود گرفتهاند. محصولات جدید و با تولید بالا همچنین بر گیاهان و حیوانات بومی فشار وارد میکند.[۶۴]
خشکسالی در این دوره بخشی بزرگ از کارایی و توان کشاورزی را از بین برد؛ به گونهای که بسیاری از روستاهای این کشور که به عنوان قطب کشاورزی و دامپروری شناخته شده بودند، با توجه به بیآبی مجبور شدند که به سوی روستاهای پرآبتر و شهرها مهاجرت کنند. مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در این باره اعلام کرده است که با گسترش یافتن خشکسالی در ایران، دوسوم این کشور به مناطق بیابانی تبدیل گشته است. گزارشی در سال ۱۳۹۴ در اقتصاد آنلاین میگفت: «در کمتر از ۱۰ تا ۱۵ سال، ۷۰ درصد آبهای زیرزمینی ایران که طی هزاران سال ذخیره شده، مصرف شده و اکنون فقط ۳۰ درصد این ذخایر باقی ماندهاند».
فائو خریدهای خود را مطابق با فرآیندهای شفاف و از طریق بازار جهانی سازمان ملل متحد انجام میدهد.
سازمان بینالمللی کار، کشاورزی را «یکی از خطرناکترین بخشهای اقتصادی» میداند.[۴۸] این سازمان تخمین میزند که میزان مرگ و میر ناشی از کار سالانه در بین کارگران کشاورزی حداقل ۱۷۰٬۰۰۰ نفر باشد که دو برابر متوسط سایر مشاغل است. علاوه بر این، موارد مرگ، جراحت و بیماری مربوط به فعالیتهای کشاورزی اغلب گزارش نمیشوند.
در دهههای نخست جمهوری اسلامی بهویژه دوران وزارت عیسی کلانتری، ترویج مصرف کودهای ازت و فسفره در ایران توسط وزارت کشاورزی ایران انجام گرفت،[۲۳] اما با وجود اهمیت کاربرد درست کودهای شیمیایی، در میان کشاورزان ایرانی تنها استفاده از کودهای نیتروژنه (مانند اوره و آمونیوم) و کودهای فسفره آنهم بهصورت نامتناوب و یکباره رایج است؛ که عدم مصرف کودهای پتاس و عدم مصرف کودهای ریزمغذی (مانند آهن)، منجر به عدم جذب متوازن کودها نسبت به نیاز گیاه، و بالطبع افت بسیار شدید عملکرد محصولات کشاورزی ایران، بهعلاوه انباشت کودهای نیتروژنه در بافت گیاهان بهصورت خام و مصرفنشده (تجمع نیترات) گردیده که خود منجر به نارساییهای گوارشی more info و حتی سرطان در مصرفکنندگان و مرجوعی بسیاری از محصولات کشاورزی ایران از بازارهای صادراتی گشته است.[۲۴][۲۵][۲۶][۲۷]
دیگر محصولات، به ترتیب درصد کشت، شامل مواردی چون یونجه، گوجهفرنگی، گونههای سبزیجات، خیار، نخود و لوبیا، زعفران، سیبزمینی و پیاز میشود.[۵۱]
پرورش صنعتی مرغ در یک مرغداری. دامداری شامل پرورش حیوانات جهت تولید گوشت، شیر، تخم مرغ، و پشم یا استفاده از نیروی آنها برای انجام کارها و جابجایی میشود.
Comments on “5 Simple Techniques For کشاورزی”